ostby.cecilie@gmail.com

Äntligen färdig!

IMG_6193

Jag har skrivit och skrivit om. Fyra berättelser om högmod har det blivit och jag har skrivit om dem minst fyra gånger var också. Det blir ganska mycket högmod på en månad.

Men igår skickade jag till slut en version jag blev nöjd med. Märkvärdigt nog så var den också enklast att skriva. Det var som att alla pusselbitar föll på plats och det fanns en historia där som skulle vaskas fram på något sätt. Visst har jag varit nöjd med de andra historierna också, men två av dem har ännu inte fått något slut. Kanske hör de hemma i en helt annan historia.

Om jag ska rannsaka mig själv lite grann, så var det faktiskt tonen och sättet som historien berättades på som var det förlösande. Tidigare upplevde jag att jag kämpade och strävade mot något som ändå inte blev till. Med den lösning som det till slut blev, så kändes historien mer trovärdig, även om den kanske inte alls är det. Den fick finnas i sitt rätta sammanhang.

Jag har en förkärlek för berättelser som inte riktigt är vad de verkar vara från början. Jag tycker om att läsa såna historier och jag tycker också om att skriva dem. I det här fallet hoppas jag på att det blir en överraskning på slutet. Det får du se själv när antologin om högmod kommer i december på Ariton Förlag.

En skön avslutning på ett skrivprojekt tycker jag är att städa. Till skillnad från andra författare jag har läst om, så varken städar eller tvättar jag när jag är uppe i skrivandet. Ärligt talat är det knappt att jag duschar. Så idag blev det en välbehövlig storstädning och tvättmaskinen har gått varm hela dagen. Nu har jag precis avslutat det hela med en dusch.

Jag har ordinerat mig själv en skrivvila på åtminstone en vecka innan jag ger mig i kast med Girighet som är den andra dödssynden. Men nu är jag liksom på gång och tycker att det är lite synd att inte dra nytta av den rörelsen när den äntligen infinner sig. Vi får väl se. Jag har redan börjat skissa på huvudpersonen…

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *