ostby.cecilie@gmail.com

Bland de redan döda

”Inspirationen till att börja ett nytt och bättre liv föll som jorden på kistan. Uppsluppenheten efteråt och befrielsen från det gamla kändes påtvingad. De stora känslorna – sorgen över någon som gått förlorad och som aldrig mer skulle komma tillbaka – kändes ovidkommande. Gränslandet mellan liv och död, hopp och förtvivlan, där Agnes Glas känt sig som mest levande hade förlorat sin spänning. Plötsligt var det som att allt det här ståhejet kring ett sista farväl inte längre angick henne. Det enda hon kunde tänka på var den gråsprängde mannen i mitten av näst sista raden.”

”Bland de redan döda” är mitt bidrag i novellantologin Frosseri som ingår i serien De sju dödssynderna som Ariton förlag ger ut.

Frosseri kan se ut på så många olika sätt. Jag tänker mig att det är att överkonsumera något, oavsett vad.  Och jag tänker också att det blir ohälsosamt när själva överkonsumtionen leder till att det egna livet kommer i skymundan.

I min novell är det Agnes som ägnar omåttligt intresse för de som gått hädan, ända till den dagen då hon upptäcker att det kanske finns fler som konsumerar på samma sätt som hon. Vem är han, den gråsprängda mannen, som hotar hennes frosseri? Läs så får du veta.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *