ostby.cecilie@gmail.com

Bokkontraktet är här

11401151_10153337774632770_5508905770714658587_nDet är så märkligt overkligt. Jag har drömt om att skriva en roman så länge jag kan komma ihåg. Och nu har jag ett bokkontrakt innan jag ens har skrivit en bokstav. Overkligt! Märkligt!

Och samtidigt så är det väl dags nu.

Nu när jag har kontraktet här känns det mer konkret och vardagligt än när jag för ett par veckor sedan kom in på Bokoteket i Skillinge och Petra Ariton gav mig ett löfte om ett bokkontrakt på stående fot.

Då blev jag först helt förstummad och förstod inte riktigt vad hon sa. Sen gav jag till ett litet glädjetjut på kajen i Simrishamn. Sen, i bilen, ringde jag alla jag kunde komma på för att berätta om miraklet som inträffat.

I flera veckor har jag sedan nypt mig i armen varje morgon för att försäkra mig om att jag inte är kvar i min dröm. För nu är det dags att vakna. Nu ska den där drömmen på pränt. Och det är verkligheten.

Jag har ganska precis nio månader på mig att bli färdig. Som en grossess. Romanen är i sitt befruktningsskede och har börjat dela på celler. Första mars nästa år ska den vara färdig att födas.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *