ostby.cecilie@gmail.com

Elizabeth är försvunnen Av Emma Healey

Elizabeth är försvunnen Av Emma Healey
Elizabeth är försvunnen av Emma Healey. Foto: Cecilie Östby

Elizabeth är försvunnen av Emma Healey. Foto: Cecilie Östby

Jag stod på Adlibris och fingrade på boken men visste inte om jag skulle köpa den. Hade inte hört om den eller författaren. Dessutom hade jag redan köpt 15 böcker inom kort tid – i och för sig på rea men ändå – och kunde väl ha vett att lägga pengar på annat.
Men så läste jag baksidestexten igen och bestämde mig för att jag ville läsa en bok som är etta på bestsellerlistan och utsedd till bästa brittiska debutroman. Hur är en sån bok skriven?
Nu har jag spenderat två dagar med Maud, Helen, Kate, Sukie, Frank, Douglas, den galna kvinnan och Elizabeth och blivit hänförd, skrattat högt så att folk på tåget till Köpenhamn tittat snett på mig, uppslukad, lätt frustrerad när jag tvingats göra uppehåll i läsningen och till slut kom det även några tårar.
Läs den om du har någon i din närhet som börjar glömma saker som vem du är, var de bor, blandar ihop händelser, går vilse och uppträder allmänt förvirrat.
Läs den om du har ett syskon du saknar eller vän du inte hört av på länge.
Läs den om du skriver själv och läs den om du vill njuta av gestaltning.
Läs den om du vill ha spänning eller bli berörd.
Läs den!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *