ostby.cecilie@gmail.com

Färdig med vällust

Vällusten är äntligen färdigskriven. Eller snarare den är skriven, men ännu inte kommenterad. Det kan ju hända att det kommer någon ny aspekt jag inte har tänkt på, eller en ny formulering som vill tränga sig in. Fortfarande är det några dagar kvar till lämning. Skönt faktiskt att ha möjligheten att ändra om jag vill.

Förut har jag aldrig förstått varför man skulle vilja lägga ned sina texter i en byrålåda för att återkomma till dem senare. Nu känns det begripligt. Enda sorgen är väl att de texter jag skrivit hittills sedan nyår är redan lämnade och klara. Eller också är det lika bra det.

Just vällust blev svår att skriva. Kanske för att jag pratade väldigt mycket med en vän om den under tiden. Det blev som en barriär som var svår att ta sig över när jag visste att våra samtal skulle prägla läsningen av den sen.

Den låg rätt så länge i ”byrålådan” nästan klar innan jag tog mig samman och faktiskt skrev färdigt och visade upp den. Godkänd blev den, även om slutet verkade komma som en besvikelse…

Nåväl, nu när det är gjort. Jag kan lämna texten fysiskt och förhoppningsvis se den utifrån på ett annat sätt. Än är kanske inte sista kommatecknet satt.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *