ostby.cecilie@gmail.com

Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist

Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist

Sedan jag läste Låt den rätta komma in (vilken fantastiskt titel!) är John Ajvide Lindqvist en av mina absoluta favoritförfattare. Efter den har det blivit Lilla stjärna, Pappersväggar och Låt de gamla drömmarna dö.

Så jag har länge gått och suktat på Himmelstrand. Ett surrealistiskt tema utlovades redan vid intervjun i Babel och att en hund skulle spela en huvudroll.

Jag tyckte nog att det lät ganska knasigt redan då, men … det var ju John Ajvide Lindqvist. Då kan det bara bli bra.

Det var med viss möda och motstånd som jag läste Himmelstrand, men jag hade bestämt mig för att läsa den till slut. Tyvärr kan jag inte rekommendera den, eftersom den varken innehåller något som kan kallas skräck eller spänning. Jag tycker inte heller att karaktärsbeskrivningarna känns särskilt nydanande.

Tyvärr, John Ajvide Lindqvist, inte den här gången. Men jag ger inte upp om dig ännu. Människohamn och Rörelsen väntar fortfarande i bokhyllan.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *