ostby.cecilie@gmail.com

I startgroparna på ny novell

Har just påbörjat den påfrestande uppstarten med en ny novell. Denna gång handlar det om dödssynden Girighet! Jag har ju huvudpersonen klar för mig och har en mängd möjliga scener som skulle kunna gestalta detta. Svårigheten är att välja! En ram eller bakgrund till det som ska berättas.

Det är så lätt att hamna i tankar om otillräcklighet och att vilja leva upp till förväntningar och helst överträffa dem. Pratade med en journalistkollega och tillika konstnär om det. Han berättade att han blivit tillfrågad om att göra en utställning. Nu drabbas han av prestationsångest och vill så gärna bevisa att de valt rätt.

”Men vet du, jag tror inte du behöver bevisa något. Du är vald för att du redan har gjort det!” svarade jag.

Så nu kanske det är dags att jag också säger det till mig själv!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *