ostby.cecilie@gmail.com

Insnöad

Jag har någon form av maniskt sinnelag som gör att jag helt och fullt kan snöa in på en sak och sen hålla fast vid det under en lång tid. Förut köpte jag massor med tidningar. Det var inredningstidningar och magasin av olika slag. När jag höll på med min inredningstidningsmani kunde jag köpa flera tidningar i veckan och sedan febrilt gå igenom hela tidningen, notera alla bilder och bläddra igenom alla tidigare tidningar också som en slags ritual. Sen en dag var det som att jag hade inrett färdigt. Det fanns inte mer att utforska. Jag hade hittat min stil och jag hade mer än tillräckligt av alla möbler och accessoarer som behövdes för att ”skapa stilen”.  Efter det har jag inte köpt en enda inredningstidning. Det skulle mycket till att jag skulle köpa en inredningstidning alls.

Om den inte skulle handla om någon person som jag för tillfället utforskar. För jag samlar inte bara på tidningar och saker, utan kan också bli uppslukad av människor. Ett tag läste och såg jag allt jag kunde komma över om den franska skådespelerskan Audrey Tautou. Sen var det Judy Dench och Matthew McConaghey. Jag vet inte varför? Kanske något i deras personlighet som jag kan känna igen mig i? Kanske de bara fascinerar mig? Eller så vet jag att om de medverkar i en film, så är den troligtvis bra?

När det gäller författare är det samma sak. I somras läste jag allt jag kunde komma över av Anna Gavalda och John Ajvide Lindqvist. Båda två författare som jag inte tappat intresset för än.

På samma sätt är jag nu uppslukad av Jessika Gedin. Jag lyssnar på Spanarna på P1, läser intervjuer, går på inspelningar av Babel. Självklart köpte jag Aftonbladet söndag med flera uppslag om Jessika Gedin.

Ja, inte vet jag vad det är. Men sen, som sagt, bara upphör fascinationen en dag. Nyfikenheten är stillad och jag inser oftast att de nog är som folk är mest.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *