ostby.cecilie@gmail.com

Jord ska du åter vara

”Kärleken drabbade oss omedelbart och genomgripande så fort vi fick syn på henne. Vi beundrade hennes krackelerade gröna och vita fasad som liknade finmaskiga rynkor i ett åldrande ansikte. Tecken på att hon uthärdat mycket, skrattat mycket och levt mycket.  

”Hon påminner mig om mormor”, sa Rasmus. 

Jag höll med och eftersom hans mormor gått bort några år tidigare döpte vi genast huset till Edith efter henne. ”

Så inleder jag min novell Jord ska du åter vara i novellantologin Lättja som ingår i serien De sju dödssynderna som Ariton förlag ger ut.

I novellen köper huvudpersonerna ett gammalt hus som de tänker renovera. De döper det efter Rasmus mormor som just gått bort. Med tiden verkar det som att Rasmus ambitioner med huset blir sammanlänkade av de omsorger som han givit sin mormor när hon levde.

Om det är någon sensmoral i min novell så skulle den förmodligen vara att det gäller att passa på så länge man lever. Bättre att göra något litet än att inte göra något alls. Och en dag kan allt vara försent och då är det så dags att ångra allt man inte gjorde.

Kanske är det den här novellen jag är allra mest nöjd med. Den var absolut den svåraste att skriva och det var den sista. Men den bär också spår av den träning jag fått under arbetet med de andra dödssynderna. Jag tycker att Lättjan blev den bästa. Läs själv och berätta vad du tycker!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *