ostby.cecilie@gmail.com

Måste GRIT!

Måste GRIT!

En av mina begåvade skrivvänner, Petra Skaffloth, gratulerade mig till att jag kommer blir utgiven med fem olika verk den här våren; min egen novellsamling Synd som ljudbok, tre olika novellantologier Över en vårfika, Älska noveller – 30 nyanser av Frihet, Över en sommarfika och min debutroman Mistelbarn.
Petra skrev så här:

“Wow wow wow, magiskt Cecilie! All publicering och allt erkännande är resultatet av ditt självledarskap! Så himla bra! Stort grattis igen! 
Du representerar det som i modern forskning kallas GRIT – målmedvetenhet och träget, uthålligt arbete. Det sägs vara främsta tillgången för framgång. Vid sidan av talang förstås! Så roligt att ditt fokus ger frukt. Jag inspireras!”

Jag blev så oerhört glad över hennes uppmuntrande ord och nyfiken på vad hon menade med GRIT och började googla på det.

Jag blev verkligen uppmuntrad av det jag läste, att den faktor som förenar dem som är framgångsrika är att de inte ger upp. Men GRIT är mer än så, det är att också ha passion för det man gör.
Så passion i kombination med att inte ge upp verkar vara en större framgångsfaktor än begåvning.

Puh, vilken lättnad!

Passionen finns ju där bara, min begåvning kan jag inte påverka, men jag kan definitivt påverka min uthållighet.

Det är så många gånger som jag gett upp i livet och släppt taget vid målsnöret. Bara när jag känner passion håller jag ut även om det är motigt och svårt. Så fort engagemanget försvinner, så slocknar också uthålligheten. Jag bryr mig inte ens om att jag ger upp.

Så det viktiga verkar vara att hitta det som man verkligen är passionerad för.

Jag är så tacksam över att jag har förstått att min passion är att skriva och så lycklig över att ha vänner att dela denna passion med. Petra Skaffloth är också oerhört begåvad i PR och kommunikation. Kolla gärna in hennes hemsida här!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *