ostby.cecilie@gmail.com

Klicka på boken och provläs Mistelbarn!

Mistelbarn

– ute nu!

Erikes mamma Molly flyttar till ett demensboende och börjar plötsligt minnas saker hon aldrig tidigare pratat om; minnen från den familj hon separerades ifrån när den nazistiska ockupationsmakten brände och skövlade i Nordnorge.
När Erike överlever en dramatisk ambulansfärd då hon är övertygad om att dö – bestämmer hon sig för att själv göra en 630 mil lång resa i Mollys fotspår, upp till nordligaste Norge för att ta reda på vad som egentligen hände när Molly adopterades bort.
Under resan börjar Erike ana att hennes egna trassliga relationer kan ha sin grund i upptrampade mönster som ärvts från generation till generation. Genom att följa spåren av mistlar får hon ledtrådar till hur hon ska kunna bryta med det destruktiva och äntligen börja leva…

Om författaren

Cecilie Östby är född 1970 och bor i Stockholm. Hon är verksam som journalist och textmakare. Författardebuten gjorde hon redan som 9-åring när hon fick en novell publicerad i ett veckomagasin. Sen krävdes ett nyårslöfte för att ta det skönlitterära skrivandet på allvar. Första bidraget i en novellantologi blev Kvinnan och eken 2014. Sedan dess är hon en van novellist och har bland annat medverkat i De sju dödssynderna, Över en höstfika och Över en vårfika – alla utgivna på Ariton Förlag. Mistelbarn är hennes debutroman.

Julklappstips!

Köp Mistelbarn och novellsamlingen Tevisdom för vilsna själar för bara 250 kronor. (Julfrakten ingår)

 

Cecilies berättelse handlar för mig om att söka efter sina rötter innan det är för sent, om en yttre och inre resa mot att utforska sin historia, sina relationer och sitt jag.

Hennes språk är rakt och har en skönhet och nerv som träffar mig mitt i hjärtat. I små, korta och avskalade formuleringar inryms stora och befriande livssanningar.

Jag grät när jag läste hennes första utkast och jag är lika berörd när jag håller det färdiga verket i min hand.

Jag kan varmt rekommendera Cecilies roman till var och en som vill ha en läsupplevelse med substans och eftersmak.

Cecilie förmedlar ett budskap som är äkta, viktigt och skickligt formulerat och jag kommer att följa hennes fortsatta resa som författare med spänning.

Noomi Lind

Journalist och författare

En engagerande och välskriven roman om en kvinna som motvilligt söker sina rötter och finner oväntade svar.

Cecilie Östby är en van skribent och hon skriver med ett driv som hela tiden gör att jag vill läsa vidare.

Historien som vecklas ut fängslar och fascinerar, och bär på oanade hemligheter. Men det finns också hopp om försoning.

Det här är en bok att sluka – gärna tillsammans med andra i bokklubben, för det finns mycket att prata om efteråt!

Carolina Klintefelt

Skribent och redaktör

Mistelbarn är berättelsen om en kvinnas sökande efter sin egen identitet och modet att forma sitt eget liv. Med stilistiskt säker hand och mycket vishet ger Cecilie Östby läsaren spänning, ett oemotståndligt persongalleri och många livssanningar. Det är en bok att bära med sig.

Monica Walldén

Författare och redaktör

Nära och vackert om rotlöshet och om att söka sig själv genom sitt ursprung. Cecilies språk är laddat med en symbolik som växer sig större än den historia som ryms mellan pärmarna. Och hon behärskar konsten att avsluta i rätt ögonblick. De sista orden lämnar mig både tillfredsställd och med en stark nyfikenhet att få veta vad som hände sedan.

Emilie Nestor

Bokbloggare och frilansskribent.

Kära Cecilie, sitter på tåget och har just läst ut din bok. Sträckläst! SÅ gripande och vackert! Skörheten och styrkan hos Erike berörde mig och också den fantastiska berättelsen. Tack för att du skrev den!

Ingamay Hörnberg

Sångerska, artist

Så vackert språk, känslor som kryper in under huden. Rekommenderas!

Karin Eberhardt Grönvall

Författare

Uppskattade boken mycket. Längtade tills jag kunde återgå till den. Ett mycket tilltalande och flytande språk. Väl beskrivet och talande personberättelser. 

Ingela Selin