ostby.cecilie@gmail.com

Motviktsteorin – eller varför jag undviker det som är viktigt

Jag har en stark känsla av att jag vill fly. Jag söker mig bort från det viktiga och in i saker som håller mig sysselsatt. Jag kan inte förklara för mig själv varför jag gör så. Jag har ju längtat efter den här situationen, att få skriva en roman på riktigt, att få bli utgiven, ha en förläggare som tror på mig. Jag har längtat efter att få sätta på pränt allt det där viktiga jag har på hjärtat. Men det är betydligt enklare och mer konkret att fixa med hemsidan eller sortera böckerna i den överbelamrade bokhyllan eller gå på ett träningspass.

Jag har väldigt bra ursäkter. Jag säger saker som att ”marknadsföring är också viktigt” och ”det finns inget som lugnar ett kaotiskt sinne så som en ordnad bokhylla” eller klyschor som ”en sund själ i en sund kropp”.
Särskilt sund är jag inte förresten. Jag har börjat småäta, smått som stort. Eller så äter jag inte alls. Det är som att jag försöker skapa någon slags motvikt. Om en dröm går i uppfyllelse, måste jag trassla till det i andra delar av livet.
Kanske är det för att undvika det där lilla tvivlet: Tänk om det inte var så viktigt ändå, det där jag hade att säga…

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *