ostby.cecilie@gmail.com

Ny novelltävling: Över en fika i Svea Rike

Ny novelltävling: Över en fika i Svea Rike

På söndag (2 juli) är det dags att lämna in bidrag till novellantologin Över en fika Svea Rike, Ariton förlag, på temat rädsla.

Här får du mina fem bästa råd för att just din novell ska komma med i en novellantologi.

Jag har inte varit helt säker på om jag ska skicka in något bidrag den här gången. Det har varit en tuff vår. Det har varit mer än vanligt på mitt vanliga jobb som frilansjournalist. Dessutom har jag gjort min romandebut och har varit med i tre novellantologier – Över en vårfika, 30 Nyanser av Frihet och Över en Sommarfika – och kommit ut med min första ljudbok – Synd – de sju dödssynderna tolkade av Cecilie Östby.
Kanske låter det som lyxproblem, och kanske är det så. Ändå är det ett faktum att varje antologi både kräver en produktion. Om novellen blir antagen är ett åtagande att ordna med release och att göra marknadsföring.

Tävlingsinstinkten väcks
Men ändå. Det är som att det drar igång något i mig. En tävlingsinstinkt eller så är det bara att det inte går att låta bli att försöka hitta en historia som jag vill berätta på ämnet.
Saker man kan vara rädd för, det är så mycket! Jag har själv en historia av att vara rädd för en rad saker. Det finns också en kollektiv rädsla som bara skiftar objekt med tiden. Och så finns skräck-genren.
I skrivande stund har jag inte bestämt mig ännu för om jag verkligen ska ta mig an detta delikata ämne. Däremot tänkte jag bjuda på några råd om du bestämmer dig för att skicka in ett bidrag.

Anmäl dig till Cecilies Novellskola! Du får första avsnittet i dag (tisdag) och får sista avsnittet på lördag morgon. Då har du två hela dagar på dig att vässa din novell.

Klicka på bilden för att anmäla dig! Du får första avsnittet direkt!!

 

Hoppas vi ses i nästa antologi!

Lycka till! 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *