ostby.cecilie@gmail.com

Novelltävlingar 2015

Under förra året bestämde jag mig för att vara med i alla novelltävlingar och skrivtävlingar som utlystes. Riktigt ända fram nådde jag inte, men jag var med i åtminstone ett tiotal.

Resultatet blev att jag inledde året med att vara med i Aritons novellantologi Kvinnan och eken, fick ett hederomnämnande i Skrivarsidans novelltävling för min novell En riktig författare och i slutet av året blev jag tillfrågad av Ariton förlag att vara en av ett 20-tal författare i en antologi-serie om De sju dödssynderna. I augusti är det release på novellantologin Över en höstfika som Ariton förlag ger ut.

Ja, och inte att förglömma att jag skrivit kontrakt för min debutroman som kommer ut lagom till bokmässan 2016.

Kanske är det din tur nu!

Något jag själv uppskattade väldigt mycket under förra året var bloggar som berättade om vilka novelltävlingar som var aktuella. Därför tänkte jag nu samla alla skrivartävlingar, novelltävlingar och manustävlingar jag kan hitta på den här sidan.

Liv i Sverige

Möt utmaningen i en ny tävling!

I lådan. Där kan det gömma sig mycket. En gammal knapp, en bortglömd hundralapp, en doft eller absolut ingenting. Vad finns i just din låda, den där speciella? Vad är det för minne som innehållet väcker hos dig? Det tycker vi att du ska skriva till oss och berätta och därmed vara med i vår tävling på just det temat: I lådan.

Texten får vara högst en A4-sida lång, valfri form, 12 punkters teckenstorlek och radavstånd 1,5. Var noga med omfånget, för långa texter får inte vara med. För handskrivna bidrag är omfånget svårt att ange exakt, men räkna med högst två A4-sidor, om du skriver på varje rad.

Du måste skriva under pseudonym, var alltså noga med att inte skriva ut ditt namn på din tävlingstext. Skicka (helst) digitalt till gunilla.sternelius@livisverige.org. I ämnesraden skri­ver du »I lådan«, det minskar risken för att din text ska hamna vid sidan om tävlingshögen. Skicka ditt bidrag och dina kontakt­uppgifter i separata filer. Vi skriver ut båda och sparar namnlapparna på »hemligt ställe«. Juryn ska inte veta vem som har skrivit vad.

Om du väljer att skicka ditt bidrag med vanliga postgången ska du bifoga ett litet kuvert med namn och kontaktuppgifter i. Skicka till: Liv i Sverige, c/o Gunilla Sternelius, Östgötagatan 44, 116 64 Stockholm. Märk kuvertet »I lådan«. Vi vill ha din text hos oss senast den 6 juli.
Vi ser fram emot att få ta del av ditt bidrag. Kanske är du en av tre vinnare, som får var sin bok och dess­utom sin text publicerad.

Deadline: 6 juli

Hemmets kortromantävling

Skriv en romantisk, humoristisk eller spännande kortroman. Den kan handla om kärlek, vänskap, oväntade möten eller rentav vara en deckarhistoria. Vinner du får du en halv miljon läsare och 10 000 kronor i prispengar!

Skriv av hjärtats lust och delta i vår kortromantävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september.

Andra- och tredjepristagarna vinner 5 000 kronor vardera. Vinnarnas bidrag kommer att publiceras i Hemmets. Välkommen med ditt bidrag senast den 15 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.

Juryn består av författaren Anna Jansson, chefredaktör Pia Ljungqvist och fictionredaktör Gunilla Wall. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som hamnar i final och så småningom vinner. Men skicka inte in bidrag som redan varit publicerade i något forum.

Tävlingsregler:

Skriv en kortroman i två eller tre avsnitt. Men tänk på att avsnitten inte får vara längre än 20 000 nedslag per avsnitt.

Kortromanen får inte ha varit publicerad i något forum.

Skicka kortromanen i ett Word-dokument till följande e-postadress: forfattartavling@hemmets.aller.se (Det går alltså inte att skicka den med vanlig post. Vi måste ha ditt bidrag digitalt.)

Senast den 15 augusti vill vi ha ditt bidrag.

Vinnaren koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 24-27 september. Vi bjuder förstapristagaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

Vi förbehåller oss rätten att publicera de tre vinnande bidragen i Hemmets samt att kunna införa andra insända bidrag mot sedvanligt honorar om vi så önskar. Juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

PS! Du få gärna skicka in flera bidrag.

Hemmets noveller

Hör av dig till oss om du är duktig på att skriva så läser vi dina noveller! I bästa fall får du nästan 400 000 läsare!

Om du vill få dina noveller publicerade skickar du dem i ett bifogat Word-dokument till novell@hemmets.aller.se (vi tar endast emot noveller digitalt).

Ett par praktiska detaljer bara!
1)    Novellernas längd: 5 000, 8 000 eller 12 000-13 000 nedslag inklusive blanksteg. OBS! Vi kan endast publicera dessa tre längder!
2)    Skicka endast ett novellmanus per mejl.
3)   Ange följande information i mejlets ämnesrad uppe i mejlhuvudet: Novellens längd, årstid den utspelar sig och vilken genre den tillhör (spänning, romantik, humor, feelgood).

Skicka inte noveller som redan är publicerade i annat forum eller som du tänker skicka till en annan tidning.

Vi betalar honorar för publicerat material.

Vi hör av oss så snart vi har hunnit läsa din novell!

FEL Förlag

Efter att tre av bidragen i vår första sf-antologi nominerades till årets bästa sf-novell 2010 och massor av fin respons från läsare och recensenter tycker vi det är dags att göra en tvåa! Något större, häftigare, blåare och ballare! Förlaget har vuxit ordentligt sedan vi gav ut den första antologin, vilket kommer märkas på produktionen, distributionen och marknadsföringen. Nu söker vi alltså massor av nya bidrag till uppföljaren! Det kan vara noveller, kortromaner, dikter, illustrationer (svartvita), fotografier (svartvita), recept, protokoll ja vad som helst bara det platsar i en sf-antologi. Eller utmana oss och genren och skicka in något som tveksamt har med sf att göra!Skicka manus till sf2@felforlag.se

DEADLINE ÄR NU SATT TILL: 31 juli

HOI förlag och MyStoryTours

Hoi förlag, i samarbete med MyStoryTours, bjuder nu in till en unik novelltävling där berättelsens miljö får spela huvudrollen.

Hoi förlags digitala novellsatsning på e-singlar bygger en ständigt växande katalog av kända och debuterande novellister, en satsning som uppmärksammats och placerats sig väl på de stora digitala plattformarna. Genremässigt sträcker sig utgivningen från humoristiska livsberättelser till isande skräck och hettande erotik.

MyStoryTours är en app som möjliggör ett helt nytt sätt att läsa och uppleva berättelser. Genom appen kan du fysiskt vandra i berättelsens miljöer och läsa litteraturen på plats, där den faktiskt utspelar sig! MyStoryTours skapar skattjakter av litteratur i alla miljöer, i såväl staden som i naturen. Men MyStoryTours är också en publiceringsplattform där du har möjlighet att skriva egna noveller och förvandla dem till litterära upptäcktsfärder med hjälp av appen, och guida läsaren till de platser där din historia utspelar sig.

Nu inleder de båda företagen ett samarbete genom att utlysa en gemensam novelltävling på temat ?Efter demonstrationen?. Alla novellbidrag blir publicerade i MyStoryTours-appen och första pris är en e-novellutgivning hos Hoi förlag,. Tävlingen kommer att pågå över sommaren (mellan den 15 juni och 15 augusti 2015).

? Hois digitala noveller och författarnätverk passade oss som handen i handsken nu när vi ville skapa en ny tävling för att uppmärksamma appen. Vi har tidigare i höstas haft en novelltävling för Malmös gymnasieelever tillsammans med Malmö stadsbibliotek och Statens Kulturråd som föll väl ut, men nu är det kul att få bredda inriktningen tillsammans med ett förlag, säger Johanna Forsman på Velodrom, företaget bakom MyStoryTours-appen.

? Vi hittade varandra genom att vi båda har kontor på Suellska villan i Malmö vars miljö inbjuder till kreativa samtal och samarbeten. Vi på förlaget tyckte att Velodroms app lät nyskapande och spännande och är därför jätteglada att få vara en del av denna litterära innovation, säger Alexandra Nedstam förläggare för Hoi förlags novellkatalog.

Kriterier för tävlingen:

Tema: Efter demonstrationen (Ordet demonstration är öppet för tolkning och kan lika väl betyda ?att demonstrera en tidsmaskin? som ?att gå i ett demonstrationståg?)

Period: 15 juni ? 15 augusti 2015

Antal ord: 2 500 – 5 000 st

Novellen ska både kunna läsas på plats och ”för sig själv” men måste vara kopplad till en fysisk plats som går att besöka och ?mappa? via My Story Tours app.

Vinst: E-Novellutgivning på Hoi förlag värde 4 000 kronor.

Mer om MyStoryTours:

www.mystorytours.com/

Mer om Hoi förlags e-noveller:

http://hoi.se/post-type/noveller/

 

Arbetareskrivares stipendium 2016

Stipendieutlysning för 2016

Föreningen Arbetarskrivares stipendium. Som medlem i Arbetarskrivare har du möjlighet att bli publicerad i föreningens antologier.  Vi söker främst texter till ett framtidstema som vi kallar  ”Efter oss”.  Vi är intresserade av att lyfta tankar om ett annat samhälle, om en annanordning, värld. Vad vi lämnar vidare till kommande generationer. Givetvis utifrån de klyftor och orättvisor som vuxit kraftigt och sprängt vårt samhälle i bitar.

Även om vi gärna ser texter utifrån temat utesluter vi inte bra texter om samtiden. Skribenterna får gärna skriva om positiva saker och yrkesstolthet, men inte heller det är tvingande. Vi välkomnar särskilt bidrag från skribenter med andra erfarenheter än infödda svenskars. Betydelsefullt skulle vara att få med litterära berättelser som skildrar migranternas rättslösa situation, något som DN nyligen skrivit om. En tanke till vi skickar med er är texter som berör yttrandefrihet. Vi har en förhoppning om att kunna lansera kommande antologi vid ABF:s riksdagar där temat är ”Ordet fritt”.

Redaktör är som tidigare Victor Estby. Stoppdatum blir 1 november men skicka gärna ditt material tidigare så underlättar det för redaktören och ökar dina möjligheter att få med ditt material. Max 10 A4-sidor per person totalt oavsett om man skickar en text eller flera. Gärna 1,5 radavstånd, Times New Roman, 12 punkter.  Paginerade sidor och att dokumenten märks med skribentens namn. Mejla Worddokument, inget handskrivet eller per papperspost och inga pdf:er eller inklistrat i mejlet-jox. Mejla till:  victor@victorestby.se och skriv: ”Arbetarskrivarnas antologi” i ämnesraden.

Deadline: 1 november 2015

Epok förlag

E-noveller eller E-singlar är på framfart genom Sverige. Läsa en novell på väg till jobbet? Läsa en novell på plattan innan du somnar? Det verkar vara stort intresse för just det. Nu söker vi noveller för publicering som e-bok. Främst är det skräck som vi är ute efter, men har du en Science Fiction- eller Fantasy-novell så läser vi gärna.

Villkoren för publicering är som vanligt att vi ska tycka om novellen, tycka att den passar i vår utgivning och att den håller hög språklig kvalité.

Skicka novellen till info@epokforlag.se

Deadline: obestämt datum.

Vinn förlagskontrakt hos Deckardottir

Deckardottir, en del av Mörkersdottir förlag, utlyser härmed en tävling om ett förlagskontrakt. Manuset ska vara en deckare/kriminalroman, gärna lite annorlunda än de traditionella deckarna. Historien får gärna utspela sig i historisk tid men även nutid går bra.

Förlagskontraktet är ett så kallat traditionellt kontrakt där förlaget står för den ekonomiska risken.

Gör så här för att delta: mejla in hela manuset, synopsis och en presentation av dig själv till deckardottir@outlook.com senast den 1 november 2015. Vi kommer välja ut 5-10 bidrag vars första tre kapitel kommer att publiceras på hemsidan. Därefter får läsarna rösta på det bidrag de tycker är bäst. Utifrån läsarnas röster och en jury väljs en vinnare ut i början av 2016.

Lycka till!

För frågor, mejla info@morkersdottir.se

Deadline: 1 november 2015

Hans Ruin-essätävlingen 2015

Följande Hans Ruin-tävling utlyses hösten 2015. Bidragen ska vara inlämnade i mars 2016 och resultatet är klart strax före midsommar 2016.
Mera information kommer att finnas på vår hemsida från oktober 2015.

3 Comments

  1. Visst är det kul med tävlingar. Upplever dock att det är lite torka på den punkten nu!

    Reply
    • Kanske finns det lite fler tävlingar nu som kan locka ditt intresse :)

      Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>