ostby.cecilie@gmail.com

Novelltävlingar 2016

För två år sen bestämde jag mig för att vara med i alla novelltävlingar och skrivtävlingar som utlystes. Riktigt ända fram nådde jag inte, men jag var med i åtminstone ett tiotal.

Resultatet blev att jag inledde året med att vara med i Aritons novellantologi Kvinnan och eken, fick ett hederomnämnande i Skrivarsidans novelltävling för min novell En riktig författare och i slutet av året blev jag tillfrågad av Ariton förlag att vara en av ett 20-tal författare i en antologi-serie om De sju dödssynderna. I augusti är det release på novellantologin Över en höstfika som Ariton förlag ger ut.

Ja, och inte att förglömma att jag skrivit kontrakt för min debutroman. Jag har precis skrivit färdigt manus.

Kanske är det din tur nu!

Något jag själv uppskattade väldigt mycket under förra året var bloggar som berättade om vilka novelltävlingar som var aktuella. Därför tänkte jag nu samla alla skrivartävlingar, novelltävlingar och manustävlingar jag kan hitta på den här sidan.

Liv i Sverige

Tema: Olika

Deadline: 15 juni

Pris: Vinnarna får en bok var i pris och deras texter publiceras i vår tidning.

Omfång: Högst en A4:a, 12 p, 1,5 radavstånd, 2 cm marginal

Arrangörens egna ord: De där strumporna som råkade bli olika i morgonbrådskan. De olika symbolerna som var för svåra att tyda när du skulle pudra näsan utomlands. Eller nycklarna som gick till helt olika rum. Ja, olika kan vara väldigt olika. Skriv till oss och berätta om en händelse i ditt liv där ordet olika känns helt rätt för att fånga situationen eller stämningen.

Skicka till: På papper till Stefan Estby, Katrinebergsbacken 20, 117 61 Stockholm. (Använd pseudonym)

Liv i Sverige

Tema: 16 juni

Deadline: 23 juni

Pris: Publicerade texter premieras med böcker.

Omfång: 1 A4:a

Arrangörens egna ord: Den 16 juni 1904 är ett viktigt datum i Dublin. Den dagen utspelar sig James Joyces berömda roman Odysseus. Nästan 800 sidor för att beskriva vad huvudpersonen Leopold Bloom och några andra människor upplever under denna enda dag. I Dublin är man stolt över sin berömda författare och firar Bloom-dagen i tidsenlig klädsel, inleder med stekt njure (!) till frukost etc.
Hur upplever du den 16 juni i år?

Skicka till: stefan.estby@livisverige.org eller Liv i Sverige, c/o Stefan Estby, Katrinebergsbacken 20, 117 61 Stockholm.

Liv i Sverige

Tema: När ni andra sover

Deadline: 10 juni

Pris: Publicering i en bok som kommer ut i höst.

Omfång: Obegränsat.

Arrangörens egna ord: Vi vill alltså ha in berättelser från er som jobbar natt, vad gör ni och hur är det att jobba när vi andra sover?

Skicka till: Liv i Sverige, c/o Ingrid Sjökvist, Västra Kanalgatan 23, 151 71 Södertälje, eller: ingrid.sjokvist@livisverige.org

Bravewriting

Tema: Fantastiknovelltävlingen 2016

Deadline: 4 september

Pris: 1:a pris 999 kronor, 2:a pris 600 kronor, 3:e pris 400 kronor.  De tre på prispallen erbjuds Novellmästarnas höstantologi och erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva! Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

Omfång: Max 50 000 tecken inkl blanksteg.

Arrangörens egna ord: Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något ”fantastiskt” element.) Man får skicka flera bidrag.

Skicka till: som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 4 september till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.

 

Hemmets

Tema: Spänning, romantik, humor, feelgood.

Deadline: Ständig uttagning för nya noveller.

Pris: Publicering och honorar

Omfång: 5 000, 8 000 eller 12 000-13 000 tecken inklusive blanksteg.

Arrangörens egna ord: Hör av dig till oss om du är duktig på att skriva så läser vi dina noveller! I bästa fall får du nästan 400 000 läsare!

Skicka till: novell@hemmets.aller.se

 

3 Comments

  1. Visst är det kul med tävlingar. Upplever dock att det är lite torka på den punkten nu!

    Reply
    • Kanske finns det lite fler tävlingar nu som kan locka ditt intresse 🙂

      Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *