ostby.cecilie@gmail.com

”Sommar” med Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen. Bild: Sveriges Radio

En sak som jag tycker är härlig med sommaren är Sommar i P1. Jag sitter inte slaviskt och lyssnar klockan 13 varje dag, utan väljer ut en sommarvärd som jag tycker verkar intressant och så lyssnar jag när jag målar utemöbler eller pysslar med annat i trädgården.

Här är en av mina ”Sommar”-tankar.

Jag började kalla mig vegetarian för fyra år sen ungefär. Innan dess åt jag kött väldigt sällan, nästan bara när jag som gäst blev bjuden. Men sedan fyra år tillbaka har jag inte ätit kött alls. Anledningen var att jag led något fruktansvärt av svullen och värkande mage. Jag provade alla dieter och undvek systematiskt olika livsmedel för att komma underfund med vad som var fel. När jag slutade med kött blev magen lugn och jag har inte haft problem sedan dess.

När jag hör Gunhild Stordalens sommarprat i P1 blir jag glad över att mitt beslut att vara vegetarian också påverkar klimatet positivt. Hon berättar om sitt livsprojekt Eat som är en tvärvetenskaplig organisation som har till syfte att få beslutsfattare, företag och forskare att få upp ögonen för det som har störst klimatpåverkan, alla kategorier, nämligen köttindustrin. Trots att det är så, har vår jordbruksminister uttryckligen sagt att han inte kommer att göra något för att påverka den svenska köttkonsumtionen.

Lyssna du också!

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *