ostby.cecilie@gmail.com

Vad nu då?

Vad nu då?

IMG_9171Det var några veckor sedan nu som jag skrev sista punkten i debutromanen och skickade in manuset till förlaget. Jag jobbade tjugo timmar per dygn den där sista veckan för att få det färdigt i tid. Sen när manuset var lämnat inträffade något som jag inte minns att jag har upplevt tidigare. Det uppstod en slags frid. En sinnesfrid, en känsla av att vara fullständigt klar.

Visst jag har en del annat för mig också. Jobbar som frilansjournalist och har intervjuer att göra och artiklar att skriva. Men jag insåg när jag lämnat mitt manus att jag alltid, ända sedan jag började drömma om att skriva en roman, har haft en gnagande känsla av att något inte blivit skrivet, att jag borde skriva eller tänka på min roman.

Nu när manuset ligger bredvid mig i en hög känner jag frid. Jag har gjort det. Jag vet så klart att det egentligen är nu som arbetet börjar. Nu ska texten dissekeras och förbättras. Nu ska arbetet för att marknadsföra boken börja. Jag är redo för det.

Ändå, jag känner att jag äntligen, äntligen är klar och att jag har förverkligat en del av min stora dröm.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *