ostby.cecilie@gmail.com

Vilken härlig dag

Ända sedan resan jag gjorde i Norge (630 mil på två veckor!) har jag slarvat enormt med mig själv. På resan la jag mig till med dåliga vanor som att äta chips i bilen istället för att stanna och äta riktig mat, sov alldeles för lite och tränade ingenting.

Alla de där dåliga vanorna har hängt med sedan dess. Det enda jag inte har slarvat med är frukosten, men det är också allt.

Resultatet har blivit att jag sover dåligt, vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Kroppen känns så misshandlad som den har varit. För varje salladsblad jag äter känner jag hur min kropp liksom drar till sig all näring den kan få. Riktigt säker på att det kommer in näring nästa gång jag öppnar munnen kan den ju inte vara.

Nu har jag bestämt mig för att återgå till bra vanor, för hur man än vrider och vänder på det, så är det enklare att skriva när jag är riktigt utvilad och när kroppen får det den behöver av både sömn och näring. När jag tränar blir det enklare att äta bra och sömnen kommer av sig själv.

Igår var en helt perfekt dag i dessa avseenden. Jag vaknade utvilad och åt frukost. Jag hade fyra, fem saker på min att-göra-lista och gjorde dem i lugn och ro under dagen. Åt en bra lunch och var ute och sprang när alla punkter på listan var avbockade. Så avslutade jag allt med att ta ett dopp i Mälaren. Bättre kan det inte bli!

1 Comment

  1. Du är förlåten. Jag själv är inte så bra på att träna så mycket jag borde numera. cyklar på sommaren och gymmar lite då och då de är allt. skall försöka ta mig till gymmet en sväng och träna en timme. trotts de fina vädret ute.
    Hoppas du har de bra i värmen.

    Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *